CV aansturen met domotica

Mike avatar

Mike op 12-10-2015

De CV-ketel aansturen met uw smartphone of tablet? Nog niet zo lang geleden klonk dit als science fiction, maar inmiddels is de CV aansturen met domotica ook in uw huishouden mogelijk!

CV ketel aansturen domotica

Wat is domotica eigenlijk?

Domotica is een samenvoeging van twee woorden: 'domus' (woning) en 'telematica'. Met domotica wordt het mogelijk om middels technologische hulpmiddelen met de elektrische apparaten binnen uw woning te 'communiceren', zelfs vanaf afstand.

Met domotica verhoogt u het leefcomfort binnen uw woning. Middels het bedienen van enkele knoppen dimt u bijvoorbeeld de lichten, schakelt u apparaten in en uit en stuurt u bijvoorbeeld de CV- ketel aan.

Vergeten de televisie uit te schakelen of de thermostaat omlaag te zetten? Dankzij domotica schakelt u de boel eenvoudig uit. Gewoon vanuit de trein, kantoor of iedere andere willekeurige plek op aarde.

CV aansturen met domotica

Een van de mogelijkheden van domotica is dus het aansturen van de CV. Zo kunt u dus vanaf afstand de domotica CV installatie gebruiken om uw woning te koelen, maar bijvoorbeeld ook alvast verwarmen als u onderweg bent naar huis na een lange werkdag. Heerlijk thuiskomen in een aangename temperatuur, het kan gewoon vandaag de dag.

Het aansturen van de CV middels domotica verhoogt niet alleen het leefcomfort. U kunt dankzij domotica verstandiger omgaan met het verbruik van energie binnen uw woning. Voorheen was het immers zo dat, als u bijvoorbeeld vergeten was om de verwarming omlaag te draaien bij het verlaten van uw woning, u simpelweg tot 's avonds moest wachten voor u actie kon ondernemen. De hele dag onnodig energieverbruik, dat kan aardig in de papieren lopen. Vooral als dit u vaker gebeurt. Middels domotica behoort onnodige energieverspilling echter tot de verleden tijd.

Vergroot uw wooncomfort met domotica CV installatie

Bent u ook toe aan die vernieuwende stap en wilt u het wooncomfort binnen uw woning aanzienlijk verhogen? U bent niet de enige! Steeds meer mensen zien de voordelen in van een CV installatie die wordt aangestuurd middels domotica en nemen de stap naar een woning die past binnen de lifestyle van de 21ste eeuw.

Met een domotica CV installatie kunt u al besparen op de energiekosten, maar uw besparing kan eenvoudig nog hoger oplopen.

Domotica zal namelijk door een professional geïnstalleerd moeten worden en dan is het goed om te weten dat de verschillende experts qua installatiekosten nog wel eens van elkaar willen verschillen. Door meerdere vaklui met elkaar te vergelijken kunt u een doordachte keuze maken en de specialist kiezen die voor u het meest interessant is. De mensen die dit al deden konden rekenen op een flinke besparing op de installatiekosten, in sommige gevallen oplopend tot wel 40%!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!