CV-ketel huren: de voor- en nadelen

Mike avatar

Mike op 14-05-2016

Heb jij al een keuze moeten maken: kopen of huren? Steeds meer consumenten zullen stil moeten staan bij de keuze om een cv-ketel te huren of een cv-ketel te kopen. In onderstaand artikel ontdek je belangrijkste voor- en nadelen van een cv-ketel huren. Lees snel verder!

cv ketel huren

CV-ketel huren

Wanneer de oude cv-ketel toe is aan vervanging en je bent op zoek naar een energiezuinige vervanger kun je er voor kiezen om een CV-ketel te huren.

Je hoeft in dat geval niet in één keer de gehele investering op te hoesten. Je betaalt daarentegen een vast bedrag per maand gedurende de levensduur van de ketel. Gemiddeld kun je dus rekenen op zo'n looptijd van 12 à 15 jaar.

Doorgaans sluit je samen met de ketel ook direct een onderhoud- en reparatieovereenkomst af. Je zult dus ook niet langer rekening hoeven houden met onvoorziene reparatie- of onderhoudskosten.

De installatie van de ketel zit meestal niet bij de prijs inbegrepen. Wel altijd even goed opletten dus bij het huren van een cv-ketel en eventueel onderhandelen. Vaak kun je de installatiekosten bijvoorbeeld door laten berekenen in de maandelijkse afschrijving.

De ketel zelf blijft voor altijd eigendom van de verhuurder. Na afloop van het contract heb je de mogelijkheid om een nieuw contract af te sluiten. Uiteraard blijft ook bij het nieuwe contract de verhuurder eigendom van de nieuwe ketel.

Voor- en nadelen op een rij

Zoals gezegd zitten er behoorlijk wat voordelen aan het huren van een cv-ketel, maar natuurlijk zijn er ook nadelen te benoemen. De belangrijkste voor- en nadelen op een rijtje:

Voordelen

  • Kostenspreiding over een langere periode
  • Reparaties en onderhoud bij de service inbegrepen
  • Daardoor geen onverwachte kosten
  • Snelle service in geval van storingen
  • Altijd een energie-zuinige ketel

Nadelen

  • Uiteindelijk duurder uit
  • Je wordt geen eigenaar van de ketel, ook niet na afloop van het contract
  • Tussentijds eindigen kan niet of leidt tot extra (hoge) kosten
  • Je kunt niet overstappen als je ontevreden bent
  • Wanneer je je huis verkoopt moet je het contract afkopen of doorverkopen aan de nieuwe eigenaar

Het huren van een cv-ketel is aan de ene kant dus zorgeloos qua onderhoud en reparatie, maar je bent er uiteindelijk wel een stuk duurder mee uit dan wanneer je de nieuwe CV-ketel zelf aanschaft. Daarnaast is het lastig om van het contract af te komen bij veranderingen, zoals bijvoorbeeld de verkoop van de woning.

Wie vooraf geen hoge kosten wilt maken en ook tussentijds vrij wilt zijn van grote onvoorziene kosten aan onderhoud of reparatie, kiest het best voor huur van de ketel. Wie liever de touwtjes zelf in handen heeft en de investering kan maken; koop de nieuwe cv-ketel!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!