CV-ketel onderhoud en levensduur

Mike avatar

Mike op 18-08-2015

De gemiddelde levensduur van een cv-ketel bedraagt tussen de 12 en 15 jaar. Hoe lang uw cv-ketel precies mee gaat hangt af van het onderhoud. Een ketel welke regelmatig wordt onderhouden en wordt gereinigd gaat niet alleen langer mee, maar is ook veiliger en zuiniger.

CV ketel onderhoud en levensduur

Onderhoud cv-ketel

Bij cv-ketels kunt u het onderhoud niet los zien van garanties. Meestal maakt u alleen aanspraak op de garantie wanneer u uw ketel jaarlijks of tweejaarlijks laat onderhouden door een erkend monteur. Anders heeft u kans dat uw garantie al na 2 jaar vervalt. Ook moet u ervoor zorgen dat alle randapparatuur afkomstig is van dezelfde fabrikant.

Ontluchten van uw cv-ketel

Uw cv-ketel moet worden ontlucht wanneer er een tekort aan water aanwezig is in het systeem, oftewel een te grote hoeveelheid lucht. Door te ontluchten bespaart u flink wat energie en voorkomt u dat de installatie gaat borrelen, tikken of niet meer goed opwarmt.

Druk cv-ketel

Het kan voorkomen dat de druk van uw ketel niet in orde is. Normaal ligt deze druk tussen de 1,5 en 2 bar. Bij een te hoge druk slijt uw installatie veel sneller en bij een druk van boven de 3 kan uw systeem zelf bezwijken. U kunt de druk eenvoudig verlagen door lucht of water te laten ontsnappen. Bij een te lage druk kan het water niet goed worden rondgepompt, u dient dan water bij te vullen.

Voordelig cv-ketel onderhoud

Het laten onderhouden van uw cv-ketel door een erkend monteur kan voordeliger dan menigeen denkt. Door meerdere cv ketel monteurs een offerte te laten uitbrengen en deze te vergelijken in prijs en kwaliteit kunt u tot wel 40% besparen op uw onderhoud.

Het aanvragen en vergelijken van offertes is snel, eenvoudig, gratis & geheel vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast en beslist zelf met wie u in zee gaat.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!