CV-ketel onderhoud, wat kost het?

Mike avatar

Mike op 10-11-2015

Zorgen dat een cv-ketel onderhouden wordt is een taak in het huishouden dat vaak vergeten wordt. Maar u bent wel verplicht om hiervoor te zorgen. De prijzen kunnen per aanbieder flink verschillen, maar wat zijn nou de gemiddelde prijzen?

CV-ketel onderhoud

Hoe vaak moet u uw cv-ketel laten onderhouden?

Het ligt er per energiesoort aan hoe vaak u uw cv-ketel moet laten onderhouden. Bij een cv-ketel die op gas verwarmt, dan moet u de ketel om de twee jaar een onderhoudsbeurt laten geven. Een stookolie ketel moet er elk jaar een onderhoudsbeurt komen. Buiten dat het een verplichting is, zorgt een onderhoudsbeurt ook voor een beter rendement. Met een onderhoudsbeurt bespaart u dus ook op uw energierekening.

Kosten onderhoud cv-ketel

De kosten voor een onderhoudsbeurt kunnen flink verschillen. Voor een ketel op gas betaalt u per onderhoudsbeurt zo'n 150 tot 200 euro. Bij een stookolie installatie ligt de gemiddelde prijs rond de 200 tot 250 euro. Als u een hele lage prijs voor een onderhoudsbeurt aangeboden krijgt, is het verstandig om na te vragen wat er dan gedaan wordt. Een onderhoudsbeurt is meer dan alleen schoonmaken. Er moeten namelijk ook metingen gedaan worden.

Laat een specialist uw cv-ketel onderhouden

Als u uw cv-ketel wilt laten onderhouden is het aan te raden om verschillende specialisten met elkaar te vergelijken. Dit kunt u het best doen door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. Hiermee kunt u gemakkelijk zien welke specialist u het best en voordeligst van dienst kan zijn. Dus als uw ketel een onderhoudsbeurt nodig heeft, vraag dan nu offertes aan en bespaar op uw energierekening.

Dit artikel is gebaseerd op informatie van de bouwsite Livios.be, meer specifiek over het onderwerp: lees het originele artikel!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!