CV-ketel, verstandig om te kopen of huren?

Mike avatar

Mike op 03-08-2015

Een cv-ketel is vaak een essentieel onderdeel van uw huis. Een cv-ketel kan zowel gekocht als gehuurd of geleased worden. Maar wat is voor u het voordeligst? Wat zijn de voordelen van huren?

CV-ketel huren of kopen

Kopen het voordeligst, maar grote kostenpost

De voordeligste optie is het kopen van een cv-ketel. Een cv-ketel kost bij aanschaf zo rond de 1500 euro exclusief installatie. Gemiddeld liggen de installatiekosten rond de 800 euro. Daarnaast heeft u nog een jaarlijks servicecontract nodig waardoor uw cv-ketel goed onderhouden blijft. Dit contract kost zo'n 150 euro per jaar.

Cv-ketel huren of leasen

Het huren van een cv-ketel kan ook een oplossing zijn, dit kost u dit gemiddeld zo'n 40 euro per maand. Het voordeel hiervan is dat u niet hoeft om te kijken naar het onderhoud, dit zit in de prijs inbegrepen. Er zitten enkele verschillen tussen het leasen en huren van een cv-ketel.

Bij het leasen van een cv-ketel betaalt u meer, namelijk tussen de 45 en 55 euro per maand. U kunt daar wel 5 euro per maand vanaf halen aangezien de rente fiscaal aftrekbaar is. Het voordeel van leasen ten opzichte van huren is dat u aan het eind van de huurperiode eigenaar bent van de cv-ketel.

Waarom kopen?

Als u uw huur- / leasecontract tussentijds wilt beëindigen, bijvoorbeeld door een verhuizing, komt er een extra kostenpost bij. Volgens de Consumentenbond bent u op de lange termijn het goedkoopst uit door een cv-ketel te kopen. Na 12 jaar betaald u middels huur zo'n 30% meer dan dat u een cv-ketel koopt. Bij het leasen van een cv-ketel ligt dit percentage nog hoger, namelijk 50% duurder vergeleken met het kopen van een cv-ketel. Dus mocht u de financiële ruimte hebben om een cv-ketel te kopen, valt dit zeker aan te raden.

Meer besparen? Vergelijk specialisten!

Als u wilt besparen op het plaatsen van een cv-ketel, vraag dan verschillende cv-ketel offertes aan. Als u deze gratis offertes vergelijkt, kunt u in een oogopslag zien welke cv-ketel specialist u de beste prijs kan bieden voor zowel het plaatsen als het kopen van een cv-ketel. Wacht daarom niet langer en bespaar!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!