De vernieuwe NEST thermostaat

Mike avatar

Mike op 24-03-2016

De Nest Thermostaat is vernieuwd. Nest heeft enkele nieuwe functionaliteiten toegevoegd, waarvan twee exclusief bedoeld zijn voor de Europese markt. Ontdek welke functies dit zijn en welke nieuwe functies er nog meer zijn toegevoegd. Lees snel verder!

vernieuwde nest

De nieuwe Nest Thermostat 3

Eén van de nieuwe functies van de slimme thermostaat van Nest is de mogelijkheid om de boiler van je verwarmingssysteem aan te sturen. Via je smartphone (of rechtstreeks via de Nest thermostaat) kun je het warmwaterschema naar wens aanpassen. Dankzij de Auto-Afwezig- instelling wordt er flink bespaard op energie wanneer er niemand thuis is.

Voor Europa kwam tevens het gebruik van OpenTherm om de hoek kijken. OpenTherm verzorgt de tweeweg communicatie tussen de thermostaat en compatibele cv-ketels. Zo kun je exact berekenen hoeveel gas benodigd is om de temperatuur te handhaven. De cv-ketel hoeft dan ook niet in- en uitgeschakeld te worden.

Je bespaart hierdoor niet alleen energie, maar ook de levensduur van de cv-ketel wordt hierdoor verlengd.

Nieuw design

Naast de nieuwe functionaliteiten is ook het design gewijzigd. Zo is het scherm bijvoorbeeld 40% groter en daarnaast ook helderder. De resolutie is omhoog gegaan en de Nest Thermostat 3 heeft een ppi (pixels per inch) van 229. Als laatste wijziging in de vormgeving is het apparaat dunner geworden zodat deze minder zal storen, dan wel opvallen, in het interieur.

Afstandsweergave

Dankzij de hogere resolutie is het nu ook mogelijk om het apparaat vanaf afstand af te lezen, waar dit bij de voorganger(s) niet mogelijk was vanwege de lagere resolutie. Zo kan het apparaat de doeltemperatuur vergroot weergeven of bijvoorbeeld de klok. De functie kan overigens ook worden uitgeschakeld.

Nieuwe standaard

Voor de Nest Thermostat 3 werd ook een nieuwe standaard ontwikkeld zodat het apparaat optimaal geplaatst kan worden om de temperatuur te detecteren en activiteiten te meten binnen de woning.

Integratie met andere Nest producten

De communicatie met overige Nest producten als de Nest Cam of de Nest Protect rookmelder blijft gehandhaafd. Een voorbeeld hiervan: wanneer de Nes Protect rookmelder rook of koolmonoxide detecteert zal niet alleen het alarm afgaan, maar toont het scherm van de Nest Thermostat 3 ook informatie over wat er aan de hand is. De thermostaat kan er vervolgens voor zorgen dat de cv-ketel stopt met verwarmen.

De communicatie met andere slimme apparaten van overige fabrikanten als Philips, Hue, Osram, Bosch, Logitech en LG werkt ook gewoon. De onderlinge communicatie beperkt zich dan ook niet alleen tot Nest producten onderlinge.

Prijs van de Nest Thermostat 3

De 3de generatie Nest slimme thermostaten is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 249,- inclusief BTW. De standaard is apart aan te schaffen voor ongeveer 35 euro.

Maak jij al gebruik van een slimme thermostaat?

Heb jij de Nest Learning Thermostat al in huis of een vergelijkbaar product van een andere fabrikant? Laat ons dan in een reactie weten hoe dit bevalt!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!