Onderhoud van de cv-ketel

Mike avatar

Mike op 06-01-2016

Een cv-ketel is het belangrijkste element om uw woning te verwarmen en comfortabel te maken. Daarom moet u ervoor zorgen dat uw cv-ketel goed en grondig onderhouden wordt. Daarnaast zorgt een goed onderhouden cv-ketel voor lagere stookkosten.

CV ketel onderhoud

Welke cv-ketel kiezen?

Er zijn verschillende soorten ketels die voor uw centrale verwarming kunnen zorgen. De soorten zijn:
- CV-ketel, dit is de standaard optie die alleen bedoeld is om een woning te verwarmen.
- Combiketel, deze zorgt ervoor dat de woning verwarmd wordt, maar ook dat er warm water uit de kranen kan stromen.
- HR-ketel, dit is een ketel met een hoog rendement. Deze ketel kan met dezelfde hoeveelheid gas meer verwarmen dan een gewone cv-ketel. Ook is er een combivariant van de HR-ketel te verkrijgen.

Ontwikkelingen in de cv-ketel wereld

Er zijn op cv-ketel gebied ook vele nieuwe technieken beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan het aansluiten van uw zonneboiler op uw cv installatie. Zo kunt u op een slimme manier water verwarmen zonder dat u daar gas voor hoeft te gebruiken.

Daarnaast zijn er steeds meer slimme thermostaten in omloop. Deze kunt u gemakkelijk op uw smartphone bedienen en zorgen ervoor dat er maar op bepaalde momenten gestookt wordt. Hierdoor bespaart u flink wat energie aangezien u niet de gehele tijd aan het stoken bent.

Nieuwe ketel aanschaffen?

Is uw cv-ketel toe aan vervanging? Dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar een nieuwe cv-ketel. Raadpleeg een specialist om te kijken welke soort cv-ketel voor uw situatie het voordeligst is voor zowel de korte als lange termijn.

Vergelijk daarnaast meerdere specialisten met elkaar middels het aanvragen van gratis en vrijblijvende cv-ketel offertes. Zo kunt u snel en gemakkelijk zien welke specialist u het voordeligst zou kunnen helpen.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!