Wat kan een slimme thermostaat?

Mike avatar

Mike op 12-12-2015

Je ziet ze steeds vaker, slimme thermostaten worden steeds meer een standaard om uw cv-ketel te reguleren. De slimme thermostaten zijn vaak verbonden met het internet waardoor u deze gemakkelijk op afstand kunt bedienen. Maar wat kan een slimme thermostaat precies? In dit artikel vertellen we u meer over de voor- en nadelen van slimme thermostaten.

Slimme thermostaat

Waarom kiezen voor een slimme thermostaat?

Er zijn vele redenen waarom u zou kunnen kiezen voor een slimme thermostaat. Het installeren van zo'n thermostaat is zeer eenvoudig en vaak is er een handleiding die u stap voor stap uitlegt hoe u uw slimme thermostaat kunt installeren. Het grote voordeel van een slimme thermostaat is dat deze op afstand te bedienen is met uw smartphone. Daarnaast zien de thermostaten er ook steeds gelikter uit. Zo is er een slimme thermostaat voor elk interieur. De slimme thermostaten heten niet voor niets zo, ze kunnen u flink laten besparen op uw energierekening doordat u schema's kunt opstellen wanneer de thermostaat aan- en uitgezet moet worden. Tenslotte zijn de slimme thermostaten vaak geschikt voor vele cv-ketels.

Welke nadelen hebben slimme thermostaten?

Toch zijn er ook enkele struikelblokken waarom er soms niet voor een slimme thermostaat gekozen wordt. Het grootste nadeel is de prijs van de slimme thermostaten. De aanschaf van een slimme thermostaat kan wel 175 euro kosten. Het is dus een investering die eruit gehaald moet worden maar door de functies van de slimme thermostaten haalt u de investering er gegarandeerd uit. Een ander nadeel is dat de slimme thermostaten niet van meerwaarde zijn als u niet beschikt over een smartphone of tablet. Daarnaast zijn niet alle smartphones geschikt aangezien weinig thermostaten Windows Phone ondersteunen.

Bespaar op uw energierekening met een slimme thermostaat

Al met al is het zeer aan te raden om een slimme thermostaat aan te schaffen. De voordelen die het apparaat geeft wegen vele malen zwaarder dan de nadelen. Mocht u willen weten welke slimme thermostaat het meest geschikt is voor u, dan raden wij aan om een specialist te raadplegen. Deze kan u van meer informatie verschaffen over de verschillende slimme thermostaten.

Vergelijk meerdere specialisten met elkaar middels cv-ketel offertes. Deze gratis en vrijblijvende offertes zorgen ervoor dat u in een oogopslag duidelijk heeft welke specialist u het voordeligst kan helpen. Wacht daarom niet langer en schaf een slimme thermostaat aan!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!