Cv-ketel

Met een juist gekozen cv-ketel kunt u aanzienlijk besparen, dat is dan ook de hoofdreden waarom mensen massaal overstappen op een zuinige condensatieketel, ook wel hoogrendementsketel genoemd, of een combiketel.

CV-ketel
De verwarming van uw woning en het verwarmen van water voor sanitaire voorzieningen zijn de grootste verbruikers en zijn dus ook de boosdoeners wat betreft uw energiefactuur. Met een zuinige verwarmingsketel kunt u tot wel 30% besparen op uw energiefactuur. Dit bedrag loopt in de loop der jaren op tot een behoorlijk bedrag. Naast dat u kunt besparen op de installatie en het onderhoud via premies en recuperaties kunt u ook besparen op de aanschaf van een cv-ketel door meerdere cv-ketel offertes met elkaar te vergelijken op prijs, kwaliteit en rendement.

Onderhoud gasketel

Het onderhouden van uw cv-ketel is wettelijk verplicht maar biedt ook vele voordelen. Een goed onderhouden gasketel zorgt voor een optimaal rendement en zo bespaart u op stookkosten en dat merkt u op de energiefactuur. Daarnaast bent u zo dus ook meer milieubewust bezig.

De geleidelijke verstopping en ontregeling van uw cv-ketel leidt op termijn tot een stijgend verbruik waardoor de uitstoot en uw energiefactuur verhoogt wordt. Bovendien verkleint u de kans op pech bij regelmatig onderhoud, pech komt meestal voor op de meest ongunstige momenten, namelijk midden in de winter wanneer uw cv-ketel aan de bak moet.

De beste cv-ketel tegen de scherpste prijs?

De beste manier om te besparen op de aanschaf van uw cv-ketel is het vergelijken van meerdere offertes op prijs, rendement en kwaliteit. Door goed te vergelijken kunt u tot wel 40% besparen op de aanschaf van de ketel. Dat is naast de premies en recuperaties dubbel besparen! Vergelijk nu geheel vrijblijvend meerdere offertes van cv-ketel installateurs bij u uit de regio en begin met besparen op uw stookkosten!

Vragen

Dat mag altijd.

De prijs is van een cv-ketel is voornamelijk afhankelijk van het type ketel en het rendement daarvan. Zo zal een gewone cv-ketel goedkoper zijn dan een HR-ketel. Prijzen liggen tussen de €900 en €2500. Voor het vinden van de beste prijs vergelijkt u het beste meerdere cv-ketel specialisten uit uw regio.
De monteur kijkt de cv-ketel na en maakt deze schoon. Ook zal hij de ketel opnieuw afstellen mocht dat nodig zijn. Ook wordt het verwarmingssysteem bijgevuld en ontlucht en wordt de brander schoon gemaakt.
Alleen de mantel, de buitenkant van de ketel mag door uzelf schoongemaakt worden. Het schoonmaken van de binnenkant dient u over te laten aan een vakman.