Gasketel

Een gasketel is een centrale verwarmingsketel (cv-ketel) die werkt op aardgas. Aardgas is een van de meeste gebruikte energiebronnen om een woning mee te verwarmen. Naast dat het comfortabel en veilig is in gebruik, is het ook nog eens erg zuinig vergeleken met andere brandstoffen. Naast gebruik van aardgas voor verwarming, wordt het ook gebruikt om het water in badkamer en keuken te verwarmen.

Gasketel

Waarom kiezen voor een gasketel?

Er zijn vier belangrijke redenen waarom het aantrekkelijk is om te kiezen voor een gasketel:

Gas zorgt voor veilige en comfortabele energie

Het verwarmen met aardgas is comfortabel, het verwarmingssysteem werkt vrijwel geheel automatisch. En daarnaast kan een woning in enkele minuten tijd volledig worden verwarmd.

Goed gecontroleerde prijs

De aardgasprijs wordt goed gecontroleerd door de Belgische overheid. Bovendien kan er tot wel 40% worden bespaard op verbruik, wanneer er gebruik wordt gemaakt van de nieuwste energiezuinige gasketels.

Verwarming op gas is voordelig

Vergeleken met andere brandstoffen is aardgas relatief goedkoop. In vergelijking met verwarmingstoepassingen op elektriciteit kan verwarming met een gasketel tot wel 50% goedkoper zijn.

Vele mogelijkheden met aardgas

Voor aardgas als brandstof is de keuze in verwarmingsketels zeer divers. Een gasketel kan dus makkelijk worden aangepast of vervangen wanneer er bijvoorbeeld wijzigingen in het huishouden plaatsvinden.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een gasketel in uw situatie?

Cv-ketel aanbieders kunnen u exact informeren en adviseren in de keuze voor een gasketel. Door offertes van meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken kunt u eenvoudig kiezen voor de cv-ketel aanbieder met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding. Door te vergelijken kunt u aanzienlijk besparen op aanschaf en installatiekosten van een gasketel!

Vragen

Dat mag altijd.

Prijzen van ketels varieren en zijn voor een groot deel afhankelijk van het type ketel en het bijbehorende rendement. Een gewone gasketel zal goedkoper zijn dan een HR-ketel. Maar prijzen zullen ongeveer liggen tussen de €900 en €2500. Voor het vinden van een gasketel met een goede prijs-kwaliteit verhouding vergelijkt u het beste meerdere offertes.
Voor een standaard installatie hebben monteurs vaak niet langer nodig dan een dagdeel. Als u ervoor zorgt dat de ruimte rondom de ketel vrij is dan is de klus vaak snel geklaard.
U kunt uw huidige thermostaat gewoon behouden, tenzij deze niet goed communiceert met de nieuwe cv-ketel. De monteur zal u hierbij altijd adviseren.